ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Παρασκευή 25th, Αύγουστος 2017 / 13:17 Εχει γραφτεί απο
ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Πολλές φορές, το γρήγορο και εύκολο φαγητό, είναι αυτό που σου δίνει απρόσμενη ικανοποίηση, ομορφιά και μοσχοβολιά !!!

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια αρακάς (κατεψυγμένος)
  • 400 γραμμάρια μικρές αποφλοιωμένες γαρίδες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι ( ξύσμα και το χυμό του )
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.

2.Ψιλοκόβετε το ξερό κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

3.Προσθέτετε τον αρακά και ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά. Μετά προσθέτετε τις γαρίδες, λίγο αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά.

4.Συμπληρώνετε με λίγο βραστό νερό, ίσα ίσα να μισοσκεπάσει τον αρακά και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Μετά ρίχνετε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού και βράζετε για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μαλακώσει ο αρακάς.

5.Σερβίρετε τον αρακά με τις γαρίδες ζεστό και από πάνω προσθέτετε λίγο ξύσμα λεμονιού.

 

TIP: Μια συνταγή για κάθε ξεχωριστή περίσταση. Μπορείτε να τον απολαύσετε σκέτο ή σαν συνοδευτικό σε συνταγές με ψάρια και θαλασσινά.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑