ΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ

Τετάρτη 02nd, Αύγουστος 2017 / 19:24 Εχει γραφτεί απο
ΑΧΙΝΟΣΑΛΑΤΑ

Οι καλύτεροι αχινοί, για να φτιάξετε αχινοσαλάτα, είναι εκείνοι, που μαζεύονται στο γέμισμα του φεγγαριού. Μη χάνετε χρόνο λοιπόν, δοκιμάστε τον αχινό στις καλοκαιρινές σας διακοπές και ωφεληθείτε όχι μόνο από τη γεύση του αλλά και από τη διατροφική του αξία!

ΥΛΙΚΑ

  • 12 φρέσκοι αχινοί
  • 2 κουταλιές της σούπας ζουμί από τα κελύφη των αχινών
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Παίρνετε τους αχινούς, που  θα πρέπει να έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα και τους ανοίγετε μ’ ένα ψαλίδι, κυκλικά από την μαλακή τους πλευρά.

2.Ξεπλένετε την άμμο από μέσα, καλύτερα με θαλασσινό νερό και μ’ ένα κουταλάκι προσεκτικά αφαιρείτε τα αυγά και τα βάζετε σε ένα ρηχό μπολ σερβιρίσματος.

3.Χτυπάτε μαζί με σύρμα το ζουμί, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4.Περιχύνετε τα αυγά με το μείγμα αυτό και σερβίρετε αμέσως.

 

 TIP: Σερβίρεται με ψημένο φρέσκο ψωμί στη σχάρα και με ούζο.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑