<<ΦΩΛΙΑ>> ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Δευτέρα 09th, Ιούλιος 2018 / 16:23 Εχει γραφτεί απο
<<ΦΩΛΙΑ>> ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΜΕ ΨΙΧΑ ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΟΑ

Μυρωδάτο, ελαφρύ, πολύ απλό και εύκολο πιάτο για όλες τις ώρες. Η κρεμώδης σάρκα του αβοκάντο δένει υπέροχα με την ψίχα του καβουριού και την κινόα, το μπούκοβο προσθέτει  μια πικάντικη νότα, ενώ ο χυμός και το ξύσμα λεμονιού δροσίζουν και ισορροπούν την βουτυράτη γεύση του φρούτου. Ιδανικό για όσους/ες είναι σε δίαιτα, φτιάχνεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ χορταστικό.

      

      ΥΛΙΚΑ

  • 4 ώριμα αβοκάντο κομμένα στη μέση
  • 250 γραμμάρια ψίχα καβουριού
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 λεμόνι(χυμός και ξύσμα)
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι

 

      ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα γουδί λιώνετε τo σκόρδο με λίγο αλάτι και το μπούκοβο.
  2. Προσθέτετε τη ψίχα καβουριού, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτετε την μαγειρεμένη κινόα και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξαναανακατεύετε.
  4. Τέλος, μοιράζετε τη σαλάτα στα αβοκάντο ρίχνοντας πάνω της λίγο ακόμα μαϊντανό και σερβίρετε.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑