ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ

Παρασκευή 31st, Μάρτιος 2017 / 23:23 Εχει γραφτεί απο
ΑΛΑΔΩΤΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ

Η κόκκινη φακή ,γνωστή και ως «φακή της Αιγύπτου» ,ανήκει στην κατηγορία των οσπρίων. Έχει πιο απαλή γεύση από αυτήν της κοινής φακής και χρειάζεται μόλις 15 λεπτά για να ετοιμαστεί.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα κόκκινες φακές
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8-10 μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας κάρυ
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Φυσικό μεταλλικό νερό
  • 2 κλωναράκια κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Σε μια κατσαρόλα με φυσικό μεταλλικό νερό ζεματίζετε τα κρεμμύδια και βράζετε τα καρότα μέχρι να μαλακώσουν.

2.Στη συνέχεια πολτοποιείτε στο μπλέντερ ώστε να μετατραπούν σε χυλό. Αν θέλετε η σούπα σας να είναι πιο αραιή προσθέτετε επιπλέον νερό.

3.Μέσα στο χυλό αυτό προσθέτετε τη φακή, το κάρυ και τη δάφνη.Αφού βράσουν αλατοπιπερώνετε.

4.Σερβίρετε στολίζοντας τα πιάτα με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑