ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Παρασκευή 19th, Απρίλιος 2019 / 16:44 Εχει γραφτεί απο
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Το κριθαράκι είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται πολύ στην ελληνική κουζίνα και συνήθως μπαίνει σε ένα μεγαλειώδες γιουβέτσι.Κρατήστε αυτή τη συνταγή για τη νηστεία!

      ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα μέτριο κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κούπα ντοματίνια
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 2 ποτήρια νερό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Αχνίζετε σε λίγο νερό το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο και τα ντοματίνια.
  2. Ρίχνετε το κριθαράκι, την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τα μυρωδικά και στο τέλος το ταχίνι, αραιωμένο σε λίγο χλιαρό νερό.
  3. Μόλις πάρει βράση, βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά με αλουμινόχαρτο σκεπασμένο.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑