Ένα πρωτότυπο λαδερό φαγητό και ένα πολύ θρεπτικό γεύμα με απίθανο χρώμα αλλά και γεύση. Ο αρακάς πλούσιος σε πρωτεΐνη ταιριάζει ιδανικά με τα μανιτάρια. Ιδανική επιλογή και για βραδινό!
ΥΛΙΚΑ
- 300 γραμμάρια αρακάς φρέσκος καθαρισμένος
- 300 γραμμάρια διάφορα μανιτάρια (σαμπινιόν, πορτομπέλο, σιτάκι, πορτσίνι) ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- Ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
- 2 κουταλάκια του γλυκού φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα
- Λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 250 γραμμάρια ζεστός ζωμός λαχανικών
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτετε τον αρακά, 50 γραμμάρια από τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύετε για 10 λεπτά.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών.
- Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
- Προσθέτετε το θυμάρι, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο κατά βούληση και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ακόμα.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#αρακάς#με#ποικιλία#μανιταριών#