Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, γίνεται πεντανόστιμο και μαλακό σαν λουκούμι καθώς βράζει για 2,5 ώρες τυλιγμένο στα ζουμιά του.
ΥΛΙΚΑ
- 1200 γραμμάρια αρνίσιο μπούτι (με το κόκαλο)
- 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
- 4-5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 2 κλωναράκια φρέσκος δενδρολίβανος
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 μεγάλες λαδόκολλες
- Λίγος σπάγκος
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Πλένετε πρώτα και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αρνάκι.
- Ανακατεύετε τα σκόρδα μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Με μαχαίρι κάνετε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγετε τα σκόρδα σε διάφορα σημεία.
- Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το τοποθετείτε στο κέντρο της λαδόκολλας.
- Ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτετε το δενδρολίβανο και το τυρί για το αρνί κλέφτικο.
- Τυλίγετε καλά το κρέας στη λαδόκολλα, σαν πακέτο και δένετε σφιχτά με σπάγκο.
- Βάζετε το πακέτο σε ταψί.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 160°C για 2,5 ώρες μέχρι σχεδόν να λιώσει το κρέας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#αρνί#κλέφτικο#στη#λαδόκολλα#