ΑΡΝΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Τρίτη 19th, Απρίλιος 2022 / 18:21 Εχει γραφτεί απο
ΑΡΝΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, γίνεται πεντανόστιμο και μαλακό σαν λουκούμι καθώς βράζει για 2,5 ώρες τυλιγμένο στα ζουμιά του.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1200 γραμμάρια αρνίσιο μπούτι (με το κόκαλο)
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 2 κλωναράκια φρέσκος δενδρολίβανος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
  • Λίγος σπάγκος

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Πλένετε πρώτα και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας το αρνάκι.
  2. Ανακατεύετε τα σκόρδα μαζί με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Με μαχαίρι κάνετε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγετε τα σκόρδα σε διάφορα σημεία.
  4. Ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι στο κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το τοποθετείτε στο κέντρο της λαδόκολλας.
  5. Ραντίζετε με το ελαιόλαδο.
  6. Προσθέτετε το δενδρολίβανο και το τυρί για το αρνί κλέφτικο.
  7. Τυλίγετε καλά το κρέας στη λαδόκολλα, σαν πακέτο και δένετε σφιχτά με σπάγκο.
  8. Βάζετε το πακέτο σε ταψί.
  9. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 160°C για 2,5 ώρες μέχρι σχεδόν να λιώσει το κρέας.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑