ΑΥΓΑ “ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ” ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Πέμπτη 07th, Οκτώβριος 2021 / 21:00 Εχει γραφτεί απο
ΑΥΓΑ “ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΑ” ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μια πολύ γρήγορη, απλή και νόστιμη συνταγή, που μας έρχεται από τα Δωδεκάνησα.

      ΥΛΙΚΑ

  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 4 αυγά ημέρας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ξεφλουδισμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      

       ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Βάζετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι και ρίχνετε μέσα το σκόρδο, αφού το έχετε «πατήσει» μ’ ένα πλατύ μαχαίρι.
  2. Μόλις ροδίσει ελαφρά ρίχνετε την ντομάτα, λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  3. Αφήνετε τη σάλτσα ντομάτας στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε ελαφρώς τα αυγά. Προσθέτετε τη χλιαρή πλέον σάλτσα ντομάτας στα αυγά και ανακατεύετε.
  5. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πριν καπνίσει ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά και τη σάλτσα.
  6. Μετά από 5 λεπτά, βάζετε τα αυγά με σάλτσα ντομάτας σ’ ένα πιάτο.

     

       ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑