ΑΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ

Πέμπτη 22nd, Αύγουστος 2019 / 12:28 Εχει γραφτεί απο
ΑΧΙΝΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ

Η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα. Εάν την βρείτε δοκιμάστε την και  θα εντυπωσιαστείτε.

      ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο σπαγγέτι (500 γραμμάρια)
  • 20 φρέσκοι αχινοί (ή 1 μικρό βαζάκι αβγά αχινών)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ανοίγετε τους αχινούς με το ειδικό εργαλείο και τους τινάζετε για να φύγει η άμμος που έχουν μέσα στο κέλυφος τους. Με ένα κουταλάκι βγάζετε προσεκτικά τα αβγά τους και τα κρατάτε σε βαθύ πιάτο, με μερικές  σταγόνες λεμόνι.
  2. Βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό να βράζει για τα μακαρόνια. Προσοχή μην τα βράσετε σε αλατισμένο νερό!
  3. Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο συγχρόνως με τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση. Μόλις κάψει και ροδίσει το σκόρδο το πετάτε, ρίχνετε στο ελαιόλαδο τον μαϊντανό, γυρίζετε με σπάτουλα 1-2 λεπτά και προσθέτετε το άλλο σκόρδο τριμμένο. Ανακατεύετε και αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά.
  4. Βράζετε τα μακαρόνια al dente και τα στραγγίζετε.
  5. Τα ρίχνετε στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό, που έχετε βάλει ξανά στη φωτιά,  προσθέτοντας το ξύσμα του λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα γυρίζετε γρήγορα με σπάτουλα για 1-2 λεπτά
  6. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τα αβγά του αχινού. Ανακατεύετε καλά με δύο κουτάλια.
  7. Τρίβετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

 

TIP: Τα αβγά του αχινού δεν πρέπει να ψηθούν καθόλου, για να διατηρήσουν τη γεύση από το ιώδιο της θάλασσας, που τα κάνει τον πιο ντελικάτο θαλασσινό μεζέ. Τα διατηρημένα σε βαζάκι έχουν λιγότερο «φρέσκια» γεύση, αλλά τα χειρίζεστε με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να ανακατέψετε τη μακαρονάδα σας με τα μισά, για να σκορπίσει η γεύση και να βάλετε ένα κουταλάκι από τα υπόλοιπα επάνω σε κάθε πιάτο, ώστε να γευτούν όλοι ατόφια τη γεύση τους. Μην επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε για ζυμαρικά μικρότερη ποσότητα, γιατί θα «χαθούν».

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑