ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ COINTREAU

Πέμπτη 27th, Δεκέμβριος 2018 / 13:36 Εχει γραφτεί απο
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ COINTREAU

Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε μια ακόμη χρονιά και να υποδεχτούμε την νέα με χαρά και γλύκα!
Το έθιμο της βασιλόπιτας είναι από τα παλιότερα έθιμα και έχει συνδεθεί με την τύχη και την καλοτυχία στο σπίτι!
Η βασιλόπιτα κέικ είναι από τις πιο αγαπητές, φέτος η επιλογή είναι μια γλυκιά, βουτυράτη πίτα με ξερά φρούτα και Cointreau, που χαρίζει την πιο ωραία γλύκα, αρώματα και πολλά πολλά χαμόγελα, ότι θέλουμε να μας φέρει η νέα χρονιά!

 

      ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 ml Cointreau
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα φρούτα
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρη σταφίδα
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
  • Φρέσκος χυμός από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

     

       ΟΔΗΓΙΕΣ 

  1. Αφήνετε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Ψιλοκόβετε τα φρούτα και τα βάζετε μαζί με τις σταφίδες σε ένα μπωλ, περιχύνετε με το cointreau και τα αφήνετε να μουλιάσουν 1 ώρα.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C Κελσίου.
  3. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.Προσθέτετε ένα ένα τα αυγά, αφού χαμηλώσετε την ταχύτητα του μίξερ, το μοσχοκάρδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι.
  4. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Ανακατεύετε το γάλα και το χυμό πορτοκαλιού με το baking powder και τη σόδα. Προσθέτετε στο μείγμα 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το γάλα και τα ξερά φρούτα με το λικέρ, το κουκουνάρι και ανακατεύετε καλά. Συνεχίζετε να προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρετε μια κολλώδη ζύμη.
  5. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα στρογγυλή με έλασμα, τοποθετείτε το φλουρί και ρίχνετε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνετε στους 180°C Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.
  7. Σερβίρετε ως επιδόρπιο με ένα ποτήρι Cointreau και μοιράζεστε ευχές για ένα υπέροχο 2019!

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

 

Ας είναι το νέο έτος

η αρχή για ένα καινούργιο,

ελπιδοφόρο και δημιουργικό

ξεκίνημα σε όλους τους τομείς.

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑