ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Δευτέρα 14th, Δεκέμβριος 2020 / 22:21 Εχει γραφτεί απο
ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών και κρεμμύδια ψημένα στον φούρνο με σιρόπι σφενδάμου, ξύδι βαλσάμικο και δεντρολίβανο. Δοκιμάστε τα, πάνε με όλα τα ψητά κρέατα οπότε είναι ιδανικά για το γιορτινό σας τραπέζι.

       ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια λαχανάκια Βρυξελλών καθαρισμένα και κομμένα στην μέση
  • 500 γραμμάρια μεγάλα καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα μια φορά στη μέση και ύστερα κατά μήκος στα 8
  • 200 γραμμάρια κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας φύλλα δενδρολίβανου φρέσκου
  • 1 κουταλάκια του γλυκού αλάτι χονδρό (+ έξτρα για το σερβίρισμα)

      

       ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 °C.
  2. Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τα καρότα, τα λαχανάκια, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το σιρόπι, το ξύδι, το δεντρολίβανο και το αλάτι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια να καλυφθούν τα λαχανικά. Τα αραδιάζετε σε μια λαμαρίνα φούρνου προσέχοντας να μην στριμωχτούν.
  3. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα. (Σε μερικά σημεία μπορεί να μαυρίσουν, δεν μας πειράζει αυτό)
  4. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα χονδρό αλάτι.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

     TIP:  Τα καρότα ψήνονται τόσο ώστε να βγάλουν τη γλύκα τους, αλλά παραμένουν ελάχιστα τραγανά.

Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία
Όνειρα, Χαμόγελα, Δημιουργικότητα
Επιτυχίες… είναι μερικές μόνο από τις ευχές μας
για τα φετινά Χριστούγεννα.

Καλά Χριστούγεννα!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑