ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ

Πέμπτη 14th, Δεκέμβριος 2017 / 15:23 Εχει γραφτεί απο
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΟΦΥΛΛΑ

Μια γιορτινή εντυπωσιακή σαλάτα, που μπορεί να ανοίξει θριαμβευτικά ένα επίσημο δείπνο και να κλέψει τις εντυπώσεις πλάι στο κυρίως πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια τρυφερά παντζαρόφυλλα
  • 2 αγκινάρες
  • 1 σελινόριζα κομμένη σε μεγάλους κύβους

Για το ντρέσινγκ:

  • 1 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό από 1 ρόδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Κόβετε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνετε μισό λίτρο νερό καλά αλατισμένο σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρει βράση, ρίχνετε μέσα τις αγκινάρες και τη σελινόριζα και βράζετε για 7-10 λεπτά. Σουρώνετε τα υλικά σας και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε μια πιατέλα.

2.Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε τα παντζαρόφυλλα σε λεπτά κομμάτια. Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα κομμένα παντζαρόφυλλα και από πάνω τις αγκινάρες και τις σελινόριζες. Ανακατεύετε τα υλικά. Φυλάτε τη σαλάτα στο ψυγείο.

3.Περιχύνετε με το ντρέσινγκ την ώρα που θα σερβίρετε και ανακατεύετε.

Για το ντρέσινγκ:

  1. Στο μπλεντεράκι του μίξερ σας ρίχνετε το ελαιόλαδο, το χυμό ροδιού, το ξίδι και το πετιμέζι.
  2. Αλατοπιπερώνετε.
  3. Χτυπάτε καλά, μέχρι το μείγμα σας να γίνει ομοιογενές.

 

TIP: Για να μην μαυρίσουν οι αγκινάρες, τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Οι καλύτερες ευχές μου

για Καλά Χριστούγεννα

με υγεία, ευτυχία,

δημιουργία

και….αισιοδοξία

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑