ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Τρίτη 29th, Μάιος 2018 / 14:12 Εχει γραφτεί απο
ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Αυτό το γεμάτο νοστιμιά γιουβέτσι πραγματικά δεν παίζεται και θα γίνει το αγαπημένο σας όλο το καλοκαίρι. Είναι το τέλειο φαγητό για το ταπεράκι του γραφείου αλλά και για ένα γεύμα με αγαπημένα πρόσωπα!

      ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια πλιγούρι
  • 500 γραμμάρια διάφορα θαλασσινά (μύδια, γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5 γραμμάρια ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5 γραμμάρια ξερό βασιλικό
  • 5-6 ντοματίνια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

   

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε το χταπόδι μέχρι να μαλακώσει και το κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Αχνίζετε τα μύδια και τις γαρίδες για μερικά λεπτά.
  2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
  3. Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμαράκια, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Προσθέτετε τον τοματοπελτέ και σβήνετε με το κρασί.
  5. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
  6. Προσθέτετε το πλιγούρι και τα υπόλοιπα θαλασσινά, εκτός από τα μύδια.
  7. Συνεχίζετε να βράζετε το φαγητό σας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το πλιγούρι, σύμφωνα με τα γούστα σας.(Αν χρειαστεί προσθέτετε επιπλέον καυτό νερό)
  8. Τέλος, προσθέτετε τα μύδια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, διορθώνετε το αλάτι, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  9. Σερβίρετε με ντοματίνια και ξερό βασιλικό.

 

TIP: Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε με εστραγκόν. Το πλιγούρι θα πρέπει να είναι σπυρωτό γιατί την ώρα που θα το αποσύρετε από την φωτιά θα «φουσκώσει».

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑