ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Παρασκευή 10th, Δεκέμβριος 2021 / 11:34 Εχει γραφτεί απο
ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Τρίγωνα πανοράματος, το πιο γνωστό παραδοσιακό γλυκό της Θεσσαλονίκης! Και όχι άδικα, αφού με τέτοια νοστιμιά, κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί..

 ΥΛΙΚΑ

  • 400-500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 60 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης, ξεφλουδισμένα, άψητα κι ανάλατα
  • 200 γραμμάρια χαλβάς βανίλια
  • 330 γραμμάρια άλειμμα μαύρο κεράσι με ροδόνερο
  • 150 γραμμάρια μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

  1. Καβουρδίζετε ελαφρά τα φιστίκια Αιγίνης στο γκριλ του φούρνου, να βγάλουν το άρωμά τους. Προσοχή: θέλουν πολύ λίγο γιατί καίγονται εύκολα και πικρίζουν!
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  3. Στρώνετε χαρτί αντικολλητικό φούρνου σε δυο λαμαρίνες.
  4. Λιώνετε τη μαργαρίνη.
  5. Ετοιμάζετε τη γέμιση. Κοπανάτε τα φιστίκια Αιγίνης σε μικρά κομμάτια.
  6. Σε μπολ λιώνετε με πιρούνι το χαλβά. Προσθέτετε τη μαρμελάδα και τα χονδροκοπανισμένα φιστίκια κι ανακατεύετε.
  7. Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόβετε κατά μήκος τα φύλλα κρούστας σε τέσσερις λωρίδες, 9-10 εκατοστών σε φάρδος. Βουτυρώνετε μια λωρίδα φύλλο. Βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση στην κάτω άκρη (αφήνετε λίγο χώρο γύρω-γύρω). Σηκώνετε τη μια γωνία και τη διπλώνετε σε τρίγωνο. Επαναλαμβάνετε από την άλλη πλευρά και συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει η λωρίδα. Μεταφέρετε το τριγωνάκι στη λαμαρίνα κι αλείφετε την επιφάνειά του με λίγη λιωμένη μαργαρίνη. Επαναλαμβάνετε έτσι μέχρι να σας τελειώσουν οι λωρίδες ή η γέμιση.
  8. Ψήνετε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
  9. Τρώγονται καλύτερα ζεστά, πασπαλισμένα με μπόλικη ζάχαρη άχνη.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑