ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Τρίτη 07th, Μάρτιος 2017 / 13:01 Εχει γραφτεί απο
ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΩΜΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ

Το φολικό οξύ που βρίσκεται στις φυτικές ίνες των παντζαριών, μπορεί να μειώσει τόσο τη χοληστερίνη, όσο και τα τριγλυκερίδια.

 ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλοι  βολβοί από ωμά παντζάρια
  • 3 μεγάλα καρότα
  • 1 μέτριο φινόκιο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοστυμμένο χυμό από 2 μέτρια πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Λευκό ξύδι βαλσάμικο
  • 1 χούφτα αποξηραμένα cranberries
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζετε σε ένα μπολ, χοντροτριμμένα και όλα ωμά, τους βολβούς των παντζαριών, τα καρότα και το φινόκιο.

2.Προσθέτετε το χυμό από τα πορτοκάλια, το ελαιόλαδο, λευκό βαλσάμικο ξύδι, αλάτι, το ξύσμα, τα cranberries και ανακατεύετε.

3.Αφήνετε τη σαλάτα για τουλάχιστον 2-3 ώρες στο ψυγείο για να μαριναριστούν οι ρίζες (παντζάρι, καρότο, φινόκιο) και να είναι ακόμη πιο νόστιμη.

 

TIP:  Προτιμήστε για την σαλάτα σας λευκό βαλσάμικο αλλά και το συνηθισμένο κάνει καλά τη δουλειά του. Η σαλάτα σας μετά από 2-3 μέρες στο ψυγείο είναι νοστιμότερη!

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑