ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Τρίτη 26th, Ιούλιος 2022 / 19:25 Εχει γραφτεί απο
ΕΛΑΦΡΥ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

To αγαπημένο παστίτσιο εδώ φτιάχνεται με κιμά κοτόπουλο δημιουργώντας μια εναλλακτική πρόταση. Η μπεσαμέλ σε αυτή τη συνταγή είναι πολύ αφράτη.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ριγκατόνι
  • 700 γραμμάρια κιμάς κοτόπουλο (ανάμεικτος από στήθος και μπούτι, χωρίς τις πέτσες, περασμένος μία φορά από την μηχανή στο χοντρό κόσκινο)
  • 1 μεγάλο αβγό χωριάτικο χτυπημένο ελαφρά
  • ½ φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κυβάκια
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

Για την επικάλυψη

  • 3 μεγάλα αβγά χωριάτικα
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 500 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ζεσταίνετε πολύ καλά μια κατσαρόλα.
  2. Ρίχνετε μέσα το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και το καρότο για 2 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  4. Ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας (διαλυμένο σε λίγο νερό) και αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση.
  5. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
  6. Στο τέλος, προσθέτετε τον μαϊντανό και το βασιλικό και αφήνετε να κρυώσει.
  7. Στο μεταξύ, σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά, τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και τα στραγγίζετε.
  8. Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και τα ανακατεύετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και με το χτυπημένο αβγό.
  9. Πασπαλίζετε με την μισή τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε ξανά.
  10. Απλώνετε από πάνω τον μαγειρεμένο κιμά και τον ανακατεύετε ελαφρά με τα ζυμαρικά.
  11. Ετοιμάζετε τώρα την επικάλυψη. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το γιαούρτι, την τριμμένη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
  12. Περιχύνετε το φαγητό με το μείγμα του γιαουρτιού, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑