ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Πέμπτη 29th, Απρίλιος 2021 / 19:11 Εχει γραφτεί απο
ΧΟΡΤΟΦΑΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ

Εξαιρετικά αρωματική και ελαφριά, η χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας είναι ιδανική για όποιον δεν τρώει στο πασχαλινό τραπέζι αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Άρρηκτα δεμένη με τον εορτασμό του Πάσχα, η μαγειρίτσα δεν φτιάχνεται πουθενά αλλού στον κόσμο. Στην αυθεντική της εκδοχή τιμά τα αιγοπρόβεια εντόσθια και τα φρέσκα μυρωδικά της πιο ανθισμένης εποχής. Εδώ μαγειρεύεται το ίδιο εξαιρετικά με μανιτάρια στη vegan εκδοχή της.

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια καφέ μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Βάζετε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό να βράσει και μόλις κοχλάσει, ζεματάτε τα μαρούλια για 5-10 λεπτά (ανάλογα πόσο τρυφερά είναι). Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα  ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά επιπλέον.
  3. Ρίχνετε μέσα τα μαρούλια, ανακατεύετε προσεκτικά, προσθέτετε τον άνηθο, τον ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγομαγειρεύετε για 35 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο επιπλέον ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα.
  4. Βγάζετε ένα φλιτζάνι από τον ζεστό ζωμό του φαγητού και διαλύετε μέσα το κορν φλάουρ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και περιχύνετε το φαγητό.
  5. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
  6. Σερβίρετε με επιπλέον λεμόνι αν θέλετε.

 

TIP: Αντί για ζωμό λαχανικών δοκιμάστε ζωμό μανιταριών, για ακόμα πιο έντονη, μεστή γεύση.

 

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και Εγκυμοσύνη, Διατροφή και Αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑