ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Τετάρτη 01st, Απρίλιος 2020 / 15:00 Εχει γραφτεί απο
ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

Είτε ως καταπληκτικός κρασομεζές είτε ως κυρίως πιάτο, είναι ένα λαχταριστό έδεσμα που γίνεται γρήγορα και εύκολα. Λουκάνικο και πιπεριές που απελευθερώνουν τα αρώματα τους, κρασί να ρέει άφθονο στα ποτήρια και ξεροψημένο ψωμί! Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από τη ζωή του;

 

ΥΛΙΚΑ

  • 3 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα ρε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 πιπεριές κέρατο κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 5-6 φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

Για το γαρνίρισμα

  • 1 φλιτζάνι φρέσκια μυζήθρα θρυμματισμένη
  • Σπασμένο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Ξεπλένετε με ζεστό νερό τα λουκάνικα και τα σκουπίζετε.

2.Σκίζετε τα λουκάνικα, από πάνω μέχρι κάτω, στο μάκρος τους.

3.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετείτε όλα τα λαχανικά, τα φρέσκα μυρωδικά, την ντομάτα και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

4.Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5.Τοποθετείτε επάνω στα λαχανικά τα λουκάνικα και καλύπτετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

6.Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα.

7.Στη συνέχεια αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για ακόμη μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν τα λουκάνικα.

8.Τέλος, γαρνίρετε με θρυμματισμένη φρέσκια μυζήθρα και σπασμένο πιπέρι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑