ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Τρίτη 21st, Μάρτιος 2017 / 14:28 Εχει γραφτεί απο
ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

Ο μπακαλιάρος περιέχει σημαντικά ιχνοστοιχεία για τη λειτουργία του οργανισμού, όπως είναι οι βιταμίνες της ομάδα Β (Β1, Β2 και Β3) και είναι μια πλούσια πηγή φωσφόρου.

ΥΛΙΚΑ

  • 8 κομμάτια μπακαλιάρος παστός
  • 10 μέτριες πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Αρχικά αγοράζετε μπακαλιάρο παστό πάντα με κόκαλο, τον κόβετε σε μερίδες και τον ξαρμυρίζετε όλον μαζί αλλάζοντας πολλές φορές το νερό. Τον στραγγίζετε πολύ καλά και τον φυλάτε στην κατάψυξη, αφού τον έχετε χωρίσει σε μαγειριές ανάλογα με την ποσότητα που συνήθως μαγειρεύετε.

2.Καθαρίζετε τις πατάτες, τις μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής και τις κόβετε κυδωνάτες. Πρώτα τις κόβετε στην μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβετε σε 3 μικρότερα.

3.Στη συνέχεια τρίβετε το κρεμμύδι στον τρίφτη, ρίχνετε σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τις πατάτες, τις σοτάρετε λίγο και ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

4.Τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου, προσθέτετε λίγο νερό, χωρίς να σκεπαστεί το φαγητό και το αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου.

5.Τέλος, όταν δείτε ότι είναι έτοιμο το φαγητό σας, (τρυπώντας τις πατάτες και το μπακαλιάρο με ένα πιρούνι ή αν θέλετε δοκιμάζοντας) ρίχνετε το χυμό λεμονιού στην κατσαρόλα και την κουνάτε λίγο να πάει ο χυμός παντού. Βάζετε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει μερικές βράσεις το φαγητό γιατί το ζουμί του πήζει αμέσως (προσεκτικά να μην πήξει η σάλτσα του) και το τραβάτε από την φωτιά.

6.Μοιράζετε σε πιάτα το ψάρι με τη σάλτσα του και πασπαλίζετε με άνηθο.

 

TIP:  Προσοχή!! Αυτό το φαγητό δεν θέλει καθόλου αλάτι! Τρώγεται χειμώνα-καλοκαίρι, κρύο ή ζεστό και είναι πάντα το ίδιο νόστιμο.

 

ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑