ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Πέμπτη 22nd, Νοέμβριος 2018 / 16:37 Εχει γραφτεί απο
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με σπαγγέτι, αλλά το λιγκουίνι απορροφά καλύτερα τη σάλτσα από τις γαρίδες και καλό είναι να την προτιμήσετε κι εσείς. Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 20 γαρίδες μέτριες
  • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια (ένα ψιλοκομμένο και ένα κομμένο στα τέσσερα)
  • 1 καρότο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φινόκιο κομμένο σε φετούλες (τα φυλλαράκια του για το σερβίρισμα)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ούζο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 χούφτα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους.
  2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 2-3 λεπτά τα κεφάλια και τα κελύφη από τις γαρίδες. Προσθέτετε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τη μια σκελίδα σκόρδο κομμένη στην μέση, το καρότο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας. Ρίχνετε 2 λίτρα νερό και αφήνετε να βράσουν για 30 λεπτά.
  3. Το ζωμό τον στραγγίζετε αργότερα και με αυτόν θα βράσετε al dente τα λιγκουίνι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλατιά και ρηχή και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη,  για 1 λεπτό. Προσθέτετε το φινόκιο και σοτάρετε για 2 λεπτά επιπλέον.
  5. Σβήνετε με το ούζο και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το ξερό βασιλικό. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά, ρίχνετε στη σάλτσα τις γαρίδες να βράσουν μαζί της τα τελευταία λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε στη σάλτσα τα φυλλαράκια του φρέσκου βασιλικού.
  6. Στραγγίζετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύετε καλά προσθέτοντας τα φυλλαράκια από το φινόκιο και μοιράζετε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.

 

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑