ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΖΟΥΜΕΡΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΑΤΑ

Τρίτη 05th, Ιούλιος 2022 / 10:06 Εχει γραφτεί απο
ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΖΟΥΜΕΡΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΑΤΑ

 

Η μπουράτα (burrata) είναι ένα φρέσκο τυρί από την Ιταλία και στη γλώσσα τους σημαίνει «βουτυρωμένος». Παράγεται από γάλα βούβαλου ή/και αγελαδινό γάλα, πυτιά και κρέμα γάλακτος. Στην ουσία πρόκειται για μοτσαρέλα με πλούσια βουτυράτη γεύση και μαλακό, υγρό εσωτερικό, που αποτελείται από μοτσαρέλα αναμεμειγμένη με κρέμα γάλακτος.

Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή που κάνει τους πάντες χαρούμενους και ιδιαίτερα τον σεφ της οικογένειας. Μία συνταγή αφιερωμένη στους λάτρεις των ζυμαρικών!

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 500 γραμμάρια μπουράτα κομμένη σε κομμάτια
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κίτρινα
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κόκκινα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερή ρίγανη τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Πλένετε καταρχάς τα ντοματίνια και τα βάζετε σε ταψί.
  2. Αλατοπιπερώνετε, ραντίζετε με το μισό ελαιόλαδο και τα ψήνετε στους 200°C για 6 λεπτά.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε 2 λεπτά λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  4. Ύστερα σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μισά ψημένα ντοματίνια.
  5. Εν τω μεταξύ στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα ντοματίνια και τα ανακατεύετε για 1 λεπτό.
  6. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα ψημένα ντοματίνια, με την μπουράτα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρά.
  7. Τέλος, σερβίρετε σε πιάτα και πασπαλίζετε με τη ξερή ρίγανη.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑