ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ

Τετάρτη 19th, Δεκέμβριος 2018 / 18:26 Εχει γραφτεί απο
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ

Ας είναι το νέο έτος η αρχή για ένα καινούργιο, ελπιδοφόρο και δημιουργικό ξεκίνημα σε όλους τους τομείς.Μία από τις πιο νόστιμες σούπες δεν είναι άλλη από την κολοκυθόσουπα βελουτέ. Βρήκαμε για εσάς την τέλεια συνταγή για να την απολαύσετε κατά τις γιορτινές ημέρες. Μπορείτε επίσης να τη σερβίρετε ως starter στο χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

  ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και το ζωμό λαχανικών.
  2. Κόβετε όλα τα λαχανικά σε κυβάκια και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα.
  3. Βράζετε για περίπου μισή ώρα και έπειτα στραγγίζετε και ρίχνετε τα λαχανικά στο multi.
  4. Στη συνέχεια ενώνετε το μείγμα με το ζωμό και προσθέτετε το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
  5. Τέλος, πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα και ρίχνετε όσο λεμόνι επιθυμείτε.

 

     TIP: Προαιρετικά μπορείτε να ρίξετε από πάνω λίγη   τριμμένη παρμεζάνα και μερικά κρουτόν!

   

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Ας είναι το νέο έτος

η αρχή για ένα καινούργιο,

ελπιδοφόρο και δημιουργικό

ξεκίνημα σε όλους τους τομείς.

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑