Η ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Σάββατο 09th, Δεκέμβριος 2017 / 18:04 Εχει γραφτεί απο
Η ΠΙΟ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

Η βασιλόπιτα light μας δεν είναι ούτε άνοστη, ούτε άγευστη.. Χαρείτε το γλυκό της Πρωτοχρονιάς χωρίς άγχος για θερμίδες και κιλά!

     ΥΛΙΚΑ

     Για το κέικ:

  • 250 γραμμάρια μαργαρίνη φυτική
  • 6 αυγά(3 με τους κρόκους και 3 ασπράδια σκέτα)
  • 1/2 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

     

      Για γαρνίρισμα:

  • Ρόδι
  • Ζάχαρη άχνη

      

        ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ .
  2. Χτυπάτε στο δοχείο του μπλέντερ την μαργαρίνη με τη ζάχαρη. Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους και μετά τη βανίλια, το ξύσμα, το γάλα και το χυμό.
  3. Στη συνέχεια, χτυπάτε σ΄ένα άλλο δοχείο τα ασπράδια για να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνετε στο μείγμα με τη ζάχαρη. Προσθέτετε σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας  το ανακάτεμα με σπάτουλα.
  4. Ρίχνετε τα αμύγδαλα.
  5. Αλείφετε με μαργαρίνη ένα ταψί και αδειάζετε το μείγμα. Μην ξεχάσετε το νόμισμα.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει και την αφαιρείτε από το ταψί.
  7. Πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και καρπούς ροδιού και σερβίρετε.

 

        ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Οι καλύτερες ευχές μου

για Καλά Χριστούγεννα

με υγεία, ευτυχία,

δημιουργία

και….αισιοδοξία

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑