ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ

Τρίτη 11th, Απρίλιος 2017 / 10:00 Εχει γραφτεί απο
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟΛΑΔΟ

Όλα τα θαλασσινά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, περιέχουν αξιοσημείωτες ποσότητες βιταμινών (Α, Β, D), ιχνοστοιχείων και μετάλλων (ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, ιώδιο, σελήνιο κ.ά.), ενώ η περιεκτικότητά τους σε λίπη είναι χαμηλή και σε υδατάνθρακες ελάχιστη ή μηδενική.

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γραμμάρια καθαρισμένες φρέσκες γαρίδες
  • 200 γραμμάρια  φρέσκα μύδια με κέλυφος
  • 200 γραμμάρια  φρέσκα κυδώνια με κέλυφος
  • 200 γραμμάρια  φρέσκες γυαλιστερές με κέλυφος
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι άσπρο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Νερό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Τοποθετείτε τις γαρίδες, τα μύδια, τα κυδώνια και τις γυαλιστερές σε νερό που βράζει, όπου προσθέτετε αλάτι. Μετά την πρώτη βράση τα στραγγίζετε και  τα αφήνετε να στεγνώσουν.

2.Ζεσταίνετε σε τηγάνι το ελαιόλαδο κι εκεί σοτάρετε τις γαρίδες για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα υπόλοιπα θαλασσινά, το σκόρδο και ρίχνετε το κρασί.

3.Στη συνέχεια, αφήνετε το φαγητό να βράσει, ώσπου να μείνει με το ζουμί του.

4.Τέλος, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 

TIP:  Αν θέλετε περιχύνετε τα θαλασσινά με φρέσκο χυμό λεμονιού.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑