ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Τρίτη 22nd, Ιανουάριος 2019 / 21:24 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΜΕ ΟΥΖΟ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Τα καλαμάρια είναι από τα αγαπημένα μας θαλασσινά και τα μαγειρεύουμε με χίλιους δυο τρόπους. Εδώ τα φτιάχνουμε με μπόλικη σάλτσα ντομάτας, πικάντικη και μοσχομυριστή.

      ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 καρφάκια γαρίφαλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 6 μεσαίες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρασοπότηρο ούζο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Καθαρίζετε εσωτερικά τα καλαμαράκια, αφαιρείτε το κεφάλι και τα μάτια και τα κόβετε σε ροδέλες. Αν θέλετε, μπορείτε να τα μαγειρέψετε και ολόκληρα.
  2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνετε και το σκόρδο, σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα και προσθέτετε και τα καλαμαράκια. Αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά.
  3. Όταν τα καλαμαράκια πάρουν χρώμα τα σβήνετε με το ούζο και προσθέτετε την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη ζάχαρη. Μετά από 10 λεπτά περίπου προσθέτετε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Χαμηλώνετε τη φωτιά, προσθέτετε και τη δάφνη και αφήνετε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί.
  4. Σερβίρετε τα καλαμάρια ως ουζομεζέ ή ως κυρίως με ζυμαρικό της επιλογής σας.

 

     TIP: Μπορείτε εάν σας αρέσει η πιπεριά να προσθέσετε προς το τέλος λίγη πράσινη και κόκκινη.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑