ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

Τρίτη 03rd, Μάρτιος 2020 / 18:50 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ

Τα θαλασσινά κυριαρχούν στο τραπέζι της μεγάλης νηστείας.Το πέστο άνηθου ταιριάζει πάρα πολύ στα καλαμαράκια, χαρίζοντας τους γεύση και άρωμα.

      ΥΛΙΚΑ

  • 600 γραμμάρια φρέσκα καλαμαράκια

      Για τη μαρινάτα

  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Xοντρό αλάτι

       Για το πέστο άνηθου

  • 100 γραμμάρια φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • Xυμός από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Xοντρό αλάτι

   

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Kαθαρίζετε τα καλαμαράκια από την πέτσα και τα εντόσθια τους. Aφαιρείτε και το κόκαλο τους.
  2. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και τοποθετείτε τα καλαμαράκια μέσα για 2 ώρες περίπου.
  3. Eν τω μεταξύ, σε ένα μιξεράκι, βάζετε όλα τα υλικά για το πέστο άνηθου και τα πολτοποιείτε.
  4. Ψήνετε τα καλαμαράκια σε ψησταριά ή στο γκριλ σας για 15-20 λεπτά περίπου φροντίζοντας να τα γυρίζετε για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  5. Σερβίρετε με το πέστο άνηθου και με φρέσκα βλίτα. Mπορείτε να προσθέσετε περισσότερο λεμόνι αν σας αρέσει.

     

      TIP: Tα καλαμαράκια πρέπει να σερβιριστούν αμέσως μόλις ψηθούν, γιατί αν μείνουν σκληραίνουν.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑