ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Πέμπτη 25th, Ιούλιος 2019 / 17:27 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 4 μέτριες ντομάτες, αποφλοιωμένες, χωρίς σπόρους και ζουμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες
  • 50 γραμμάρια ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 50 γραμμάρια φρέσκος βασιλικός
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα ζυμαρικά και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, ψιλοκόβετε σε κύβους τις δύο ντομάτες και τις βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Τις άλλες δύο τις περνάτε από το μούλτι μαζί με το σκόρδο και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνετε το ζουμί στο μπολ και ανακατεύετε με τα κυβάκια της ντομάτας.
  5. Ψιλοκόβετε το βασιλικό και τη ρίγανη και τα ανακατεύετε με την ντομάτα.
  6. Προσθέτετε τις ελιές, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  7. Σερβίρετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα πασπαλίζετε με το καβουρντισμένο κουκουνάρι και το επιπλέον ελαιόλαδο.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑