ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Τρίτη 11th, Απρίλιος 2017 / 22:37 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Το κατσίκι σε αντίθεση με το αρνί έχει πιο σκούρο και σφιχτό κρέας, όχι τόσο έντονη μυρωδιά και χρειάζεται περισσότερη ώρα ψήσιμο.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο κατσικίσιο ποδαράκι γάλακτος χωρίς το κόκκαλο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 8 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες και ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο δεντρολίβανο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ακουμπάτε το κρέας σας στην επιφάνεια εργασίας. Με ένα μυτερό μαχαίρι χαράζετε το κρέας σε μερικά σημεία και τα ανοίγετε λίγο με τα δάχτυλά σας για να δημιουργήσετε “τσεπούλες”.

2.Βάζετε σε βαθύ ταψί το ελαιόλαδο, το σκόρδο,το δεντρολίβανο και το κατσικάκι. Γυρίζετε μερικές φορές να λαδωθεί από όλες τις πλευρές.

3.Το αφήνετε να μαριναριστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 4 ώρες, γυρίζοντάς το μερικές φορές.

4.Ανάβετε το γκριλ. Αλατοπιπερώνετε το κατσικάκι χωρίς να απομακρύνετε την μαρινάδα.

5.Το ψήνετε σε δυνατή φωτιά γυρίζοντάς το συχνά. Αν έχετε θερμόμετρο φούρνου θα πρέπει να δείξει 125 με 130 βαθμούς για μέτρια ψημένο. Ο χρόνος που χρειάζεται για να ψηθεί εξαρτάται από το μέγεθος και το σχήμα του ποδιού από 8 λεπτά μέχρι και 20 λεπτά.

6.Μετάφερε το κατσικάκι σε επιφάνεια κοπής, το σκεπάζετε ελαφρά με αλουμινόχαρτο και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

7.Κόβετε σε λεπτές φέτες και είστε έτοιμοι να σερβέρετε.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑