ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Πέμπτη 25th, Απρίλιος 2019 / 15:27 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΞΕΚΟΚΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

Το Πασχαλινό τραπέζι είναι μια ξεχωριστή στιγμή για κάθε οικογένεια, μιας και είναι ευκαιρία να μαζευτούν όλα τα μέλη και να απολαύσουν μαζί μοναδικές γεύσεις. Μπορεί να μην έχετε σούβλα αλλά έχετε σίγουρα… φούρνο!

 ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά κατσικίσια μπούτια κομμένα σε κύβους 3 εκατοστών (ζητάτε από τον κρεοπώλη να σας τα ξεκοκαλίσει)
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ
  • 12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος)
  • 1 μάτσο άνηθος χοντροκομμένος (τα φύλλα χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1/2 μάτσο μαϊντανός χοντροκομμένος (τα φύλλα χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 200 γραμμάρια φρέσκος αρακάς καθαρισμένος
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ζεματίζετε τον αρακά σε νερό που κοχλάζει για 3 – 4 λεπτά. Τον σουρώνετε.
  2. Σοτάρετε τα κομμάτια κατσικιού (σε δόσεις) σε αντικολλητικό τηγάνι με  2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, για 3 – 4 λεπτά κάθε δόση, ίσα να ροδίσουν.
  3. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ τα κομμάτια από το κατσικάκι, τον άνηθο, το μαϊντανό, όλα τα κρεμμύδια, τον αρακά, φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο και αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  5. Βάζετε 2 μεγάλες λαδόκολλες τη μία πάνω στην άλλη και λαδώνετε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο. Αδειάζετε στο κέντρο το μείγμα του μπολ. Δημιουργείτε ένα δέμα σαν φάκελο, φέρνοντας τις πλευρές της λαδόκολλας που περισσεύει πάνω από τα υλικά. Δένετε με σπάγκο.
  6. Λαδώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζετε πολύ προσεκτικά το δέμα.
  7. Ραντίζετε με λίγο νερό και ψήνετε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  8. Σερβίρετε το κρέας με τον αρακά και τα ζουμιά που θα έχουν αφήσει τα υλικά.

   

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εύχομαι
το Άγιο Φως της Ανάστασης
να γεννήσει στις ψυχές όλων
μας αγάπη και ελπίδα.
  Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση!
Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑