ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Τρίτη 19th, Απρίλιος 2022 / 18:28 Εχει γραφτεί απο
ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΚΛΕΦΤΙΚΟ ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

Κατσικάκι κλέφτικο στη λαδόκολλα, μία συνταγή που θα λατρέψετε.

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κατσικάκι ξεκοκαλισμένο
  • 200 γραμμάρια κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
  • 3 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ μεγάλα
  • 3 χρωματιστές πιπεριές καθαρισμένες και κομμένες σε καρέ μεγάλα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα
  • 3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί ξερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
  • Λίγος σπάγκος

   

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Κόβετε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας.
  2. Βάζετε το κρέας για το κλέφτικο στη λαδόκολλα σε μεγάλη μπασίνα και προσθέτετε τα λαχανικά.
  3. Ρίχνετε το τυρί, το σκόρδο, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί και αλατοπίπερο.
  4. Ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την μπασίνα και τη φυλάτε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.
  5. Απλώνετε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζετε όλο το μείγμα.
  6. Κλείνετε σε μεγάλο πακέτο και δένετε σφιχτά με σπάγκο.
  7. Βάζετε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσετε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.
  8. Ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180°C.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑