ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Τετάρτη 29th, Δεκέμβριος 2021 / 13:17 Εχει γραφτεί απο
ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Φτιάξαμε αυτό το ιδανικό για πρωινό ή σνακ, κέικ καρότου χωρίς ζάχαρη, για τους μικρούς μας φίλους.

  ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μεγάλα αβγά
  • 300 γραμμάρια καρότα τριμμένα
  • 50 γραμμάρια σταφίδες
  • 50 γραμμάρια καρύδια κομμένα
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα κομμένα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C  με αντιστάσεις πάνω και κάτω.

2. Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών. Αν θέλετε στη βάση μπορείτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

3. Βάζετε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μαγειρική σόδα) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύετε. Κάνετε μια “τρύπα” στη μέση.

4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το ελαιόλαδο, το γάλα και τέλος τα τριμμένα καρότα.

5. Προσθέτετε το μείγμα των αβγών στο μείγμα των στερεών υλικών ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη πιο πηχτή από των pancakes αλλά πιο ρευστή από του κέικ.

6. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί ψησίματος και το απλώνετε καλά να πάει παντού.

7. Ψήνετε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.

8. Βγάζετε το κέικ από τον φούρνο όταν είναι έτοιμο, το αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε.

9. Αν θέλετε βάζετε από πάνω άχνη ζάχαρη ή κρέμα τυριού.

 

TIP: Οι ξηροί καρποί είναι προαιρετικοί, αλλά προσδίδουν στη συνταγή γεύση και φυσικά θρεπτικά στοιχεία. Το καρότο βγάζει μια γλυκιά γεύση αλλά αν δεν είστε σίγουροι μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 2 κουταλιές της σούπας μέλι.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑