ΚΙΜΑΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΡΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ

Τετάρτη 20th, Δεκέμβριος 2017 / 17:43 Εχει γραφτεί απο
ΚΙΜΑΔΟΠΙΛΑΦΟ ΜΕ ΡΟΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΟΡΤΙΝΟ ΣΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙ

Συνδυάζετε κύριο και συνοδευτικό πιάτο σε ένα μαγείρεμα με πολλή νοστιμιά και πλούσια γεύση.

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς(από ελιά, μια φορά περασμένος)
  • 2 φλιτζάνια ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 400 γραμμάρια ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους και ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο μέτριο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι γλυκιά γραβιέρα με χαμηλά λιπαρά τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά(χτυπημένο για λίγο με το σύρμα να αφρατέψει)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι σπόρους από ρόδια(προτιμήστε κόκκινα ρόδια)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτετε τον κιμά, δυναμώνετε τη φωτιά και σοτάρετε για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς και έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να κομματιαστεί καλά, να ροδίσει καλά και να γίνει σπυρωτός.
  2. Σβήνετε με το κονιάκ, ανακατεύετε και προσθέτετε τα ντοματάκια με το χυμό τους και το τριμμένο καρότο. Μόλις το μίγμα πάρει μια βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά αλλά να μη στεγνώσει το μίγμα.
  3. Προσθέτετε το ρύζι, 400-450ml βραστό νερό, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να πάρει μια βράση. Μετριάζετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 20-25 λεπτά, μέχρι το ρύζι να γίνει και να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.
  4. Aποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη γραβιέρα, το τυρί κρέμα, το ρόδι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε πολύ καλά.
  5. Aδειάζετε το κιμαδοπίλαφο σε μια μέτρια στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στην μέση και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  6. Ξεφορμάρετε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.

      

TIP: Αν δεν έχετε στρογγυλή φόρμα του κέικ, χρησιμοποιήστε μια μακρόστενη και ξεφορμάρετε με τον ίδιο τρόπο.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!

Οι καλύτερες ευχές μου

για Καλά Χριστούγεννα

με υγεία, ευτυχία,

δημιουργία

και….αισιοδοξία

Μοράρης Κ. Εμμανουήλ

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑