ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Παρασκευή 03rd, Απρίλιος 2020 / 10:05 Εχει γραφτεί απο
ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

Υγιεινά, vegan, ιδανικά για τη νηστεία αλλά και για το καθημερινό υγιεινό σας τραπέζι.

      ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      

       ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και τα καλύπτετε με μπόλικο νερό. Τα αφήνετε να φουσκώνουν όλη τη νύχτα.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένετε και τα βράζετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε και πετάτε το νερό.
  3. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
  4. Ρίχνετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο ολόκληρο και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Βάζετε τα ρεβίθια μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε τα υλικά.
  5. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες και ζεστό νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει το φαγητό σας περίπου για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια.
  7. Αλατοπιπερώνετε.
  8. Τέλος, βράζετε για 15 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει και να πύκνωσει η σάλτσα του φαγητού.
  9. Τα κοκκινιστά ρεβίθια σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου το κατακαλόκαιρο.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑