ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

Τετάρτη 04th, Μάιος 2022 / 20:54 Εχει γραφτεί απο
ΚΟΚΚΙΝΟΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

Ιδανική σαλάτα για αποτοξίνωση μετά την κρεατοφαγία.

 

ΥΛΙΚΑ

 Για τη σαλάτα

  • 8-10 φρέσκα τρυφερά σπαράγγια
  • 600 γραμμάρια φρέσκο σταμναγκάθι καθαρισμένο και πλυμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου χοντροκομμένα
  • 10-12 φρέσκες φράουλες κομμένες σε μακρόστενες φέτες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορος

 

Για το dressing

  • 1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα
  • 5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα.
  2. Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
  3. Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
  4. Κόβετε περίπου 2 δάχτυλα από το κοτσάνι του σπαραγγιού και κρατάτε το πάνω μέρος που είναι τρυφερό.
  5. Τα κόβετε σε παχιές φέτες 3-4 εκατοστών.
  6. Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ξύσμα λεμονιού και τους μισούς κολοκυθόσπορους.
  7. Προσθέτετε το dressing και ανακατεύετε καλά.
  8. Σερβίρετε σε πιατέλα ή σαλατιέρα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑