Ιδανική σαλάτα για αποτοξίνωση μετά την κρεατοφαγία.
ΥΛΙΚΑ
Για τη σαλάτα
- 8-10 φρέσκα τρυφερά σπαράγγια
- 600 γραμμάρια φρέσκο σταμναγκάθι καθαρισμένο και πλυμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10-12 φύλλα φρέσκου δυόσμου χοντροκομμένα
- 10-12 φρέσκες φράουλες κομμένες σε μακρόστενες φέτες
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορος
Για το dressing
- 1 κουταλάκι του γλυκού απαλή μουστάρδα
- 5 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε με σύρμα το χυμό λεμονιού με τη μουστάρδα.
- Προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
- Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.
- Κόβετε περίπου 2 δάχτυλα από το κοτσάνι του σπαραγγιού και κρατάτε το πάνω μέρος που είναι τρυφερό.
- Τα κόβετε σε παχιές φέτες 3-4 εκατοστών.
- Σε μια λεκάνη βάζετε όλα τα υλικά της σαλάτας, εκτός από το ξύσμα λεμονιού και τους μισούς κολοκυθόσπορους.
- Προσθέτετε το dressing και ανακατεύετε καλά.
- Σερβίρετε σε πιατέλα ή σαλατιέρα και πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο κολοκυθόσπορο και το ξύσμα λεμονιού.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!