ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τρίτη 27th, Αύγουστος 2019 / 11:26 Εχει γραφτεί απο
ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Κολοκυθοκεφτέδες αλλά σε μια πολύ ελαφριά εκδοχή τους. Ψήστε τους στο φούρνο, μοσχοβολάνε από τα  μυρωδικά και ξετρελαίνουν με το λιωμένο τυρί!

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πατάτα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 αυγό
  • 150 γραμμάρια ανθότυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Πλένετε καλά το κολοκυθάκι και το τρίβετε σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλατίζετε και αφήνετε να βγάλει τα υγρά του.

2.Βάζετε την πατάτα να βράζει και αφού βράσει, την τρίβετε σε ένα μπολ.

3.Μόλις περάσει το μισάωρο, στύβετε με τα δυο σας χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα, το ρίχνετε στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.

4.Προσθέτετε στο μπολ τον άνηθο, το αυγό, το ανθότυρο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και φρεσσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτετε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύετε ότι χρειάζεται και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.

5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

6.Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκινάτε να πλάθετε τους κολοκυθοκεφτέδες σας. Τους βάζετε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

7.Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι. Σερβίρετε με τζατζίκι!

 

TIP: Μπορείτε να βάλετε δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σας αρέσει το ανθότυρο μπορείτε να βάλετε φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείτε να τηγανίσετε τους κολοκυθοκεφτέδες σας!

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑