ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Τρίτη 28th, Αύγουστος 2018 / 17:30 Εχει γραφτεί απο
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΧΥΜΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Για όσους από εσάς προτιμάτε κάτι αλμυρό σε σχέση με τα γλυκά και προσέχετε τη διατροφή σας, έχουμε ένα πανεύκολο και άκρως καλοκαιρινό πιάτο!

      ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 4 μέτρια ξερά κρεμμύδια
  • 1 λίτρο φρέσκο χυμό ροδάκινο
  • 2 φλιτζάνια σπιτικό ζωμό κότας
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

   

       ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
  2. Τοποθετείτε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε το ελαιόλαδο.
  3. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν για περίπου 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
  4. Αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα το χυμό ροδάκινο, προσθέτετε το σπιτικό ζωμό κότας και δίνετε μια βράση.
  5. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μείγμα μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος για το φούρνο.
  6. Απλώνετε από επάνω το κοτόπουλο με την πλευρά του δέρματος από κάθε κομμάτι να κοιτάζει προς τα επάνω και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά χωρίς να σκεπάσετε.
  7. Τα τελευταία 10 λεπτά γυρίζετε το πρόγραμμα του φούρνου σας στο γκριλ για να πάρει το κοτόπουλο έντονο καφέ χρώμα.
  8. Σερβίρετε με ρύζι μπασμάτι.

 

       ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑