ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Παρασκευή 13th, Οκτώβριος 2017 / 16:04 Εχει γραφτεί απο
ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Η πραγματική κοτόσουπα δεν έχει αυγολέμονο. Σε πολλά μέρη του κόσμου, με πρώτη την Ελλάδα, τρώνε την κοτόσουπα αυγοκομένη. Είναι νόστιμη, βέβαια, αλλά πολύ βαριά. Δοκιμάστε την κοτόσουπα που γίνεται με κρεμμύδια, καρότα, σέλινο και χωρίς αυγά. Είναι κλάσεις ανώτερη, με φίνα υλικά και απαράμιλλη γεύση!
      

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 καρότα
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

    

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για την κοτόσουπα πρώτα πλένετε το κοτόπουλο, το βάζετε σε μία μεγάλη βαθιά χύτρα με ένα κρεμμύδι καθαρισμένο και σκεπάζετε με περίπου 3 λίτρα νερό, για να το καλύπτει τελείως. Αφήνετε να πάρει βράση. Ξαφρίζετε στα πρώτα λεπτά του βρασμού όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια, αφαιρώντας τον με μία κουτάλα. Προσθέτετε λίγο αλάτι και κλείνετε. Ανάλογα με τα κομμάτια, αφήνετε από 1/2 έως 1 ώρα.
  2. Ανοίγετε τη χύτρα, κρατάτε όλο τον πολύτιμο ζωμό σε ένα μεγάλο μπολ, ξεψαχνίζετε το κοτόπουλο και κρατάτε κομματάκια για τη σούπα.
  3. Ψιλοκόβετε τα καρότα, το άλλο κρεμμύδι και το σέλινο.
  4. Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο με τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο για να πάρουν χρώμα και άρωμα. Τα γυρνάτε απαλά για 5 λεπτά.
  5. Προσθέτετε τα κομμάτια κοτόπουλου που έχετε ξεχωρίσει για τη σούπα.
  6. Βάζετε το ½ χυμό λεμονιού.
  7. Προσθέτετε το ρύζι.
  8. Προσθέτετε 4-5 φλιτζάνια από το ζωμό κοτόπουλου που έχετε κρατήσει, κλείνετε κάπως την κατσαρόλα και αφήνετε να βράζει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
  9. Σερβίρετε την κοτόσουπα σε ζεστά μπολ και ρίχνετε από πάνω μαϊντανό ψιλικομμένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

     TIP: Μη βάλετε πολύ ρύζι, είναι καλύτερα να λείπει παρά να γίνει σαν ριζόγαλο. Ίσως και 1/3 του φλιτζανιού σας να είναι αρκετό.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,
Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑