ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ

Τετάρτη 07th, Αύγουστος 2019 / 09:21 Εχει γραφτεί απο
ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ ΡΙΖΟΤΟ ΧΤΑΠΟΔΙΟΥ

Έχετε δοκιμάσει ποτέ ριζότο με χταπόδι; Πραγματικά είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα. Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα ξετρελαθείτε.

      ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια φρέσκο χταπόδι, πλυμένο και καθαρισμένο
  • 250 γραμμάρια ρύζι αρμπόριο (ή καρολίνα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ½ λίτρο λευκό κρασί
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 4 κόκκοι πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ξεχωρίζετε τα πλοκάμια ένα προς ένα και κόβετε την κουκούλα του χταποδιού.
  2. Σε γάστρα τοποθετείτε το χταπόδι, το κρασί, τα δαφνόφυλλα και το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε και ψήνετε στο φούρνο σε 180°C για μιάμιση ώρα.
  3. Στραγγίζετε τους ζωμούς από το χταπόδι.
  4. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, προψήνετε για 18-20 λεπτά, προσθέτοντας κάθε τόσο τους ζωμούς, ώστε να μαγειρευτεί και να μελώσει το ρύζι. Αν οι ζωμοί δεν είναι αρκετά αλμυροί, προσθέτετε λίγο αλάτι.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑