ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Σάββατο 02nd, Φεβρουάριος 2019 / 19:05 Εχει γραφτεί απο
ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Μια φανταστική, υγιής παραλλαγή. Γιουβέτσι με αρώματα σκόρδου, θυμαριού και λεμονιού. Απλό στην εκτέλεση του και πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το, φτιάξτε το για την οικογένεια και απολαύστε το μαζί τους!

 

  ΥΛΙΚΑ

  • 2 μπούτια κοτόπουλου μαζί με το κοπανάκι
  • 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο ολικής άλεσης
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
  • 1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 λεμόνι κομμένο σε τέταρτα
  • 2 κουταλιές της σούπας κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 150 ml λευκό κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός κοτόπουλου
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε τα κομμάτια κοτόπουλου για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
  2. Προσθέτετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί.
  5. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
  6. Ρίχνετε το κριθαράκι ολικής άλεσης σε πυρίμαχο σκεύος, ανακατεύετε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα για να μοιρασθεί το κριθαράκι παντού και από πάνω ακουμπάτε τα κομμάτια κοτόπουλου με τη σάλτσα τους.
  7. Τοποθετείτε εδώ κι εκεί τα κομμένα λεμόνια και πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια φρέσκου θυμαριού.
  8. Περιχύνετε με το ζωμό κοτόπουλου, τόσο ώστε να καλύπτει το κριθαράκι 1-2 εκατοστά.
  9. Βάζετε το γιουβέτσι να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, για 30-40 λεπτά.
  10. Σερβίρεται ζεστό, πασπαλισμένο με τριμμένο κεφαλοτύρι.

   

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑