ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Τετάρτη 03rd, Μάιος 2017 / 08:26 Εχει γραφτεί απο
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΑΡΔΕΛΕΣ

Μια εύκολη μακαρονάδα που μπορεί να ξεγελάσει όσους σιχαίνονται το ψάρι. Φτιάχνεται γρήγορα σε περίπτωση που μας έρθουν ξαφνικά φίλοι στο σπίτι, μεταμορφώνοντας σε γκουρμέ νοστιμιά μια κονσέρβα τόνο.

  ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια τόνος Αλοννήσου σε κονσέρβα (καθαρό βάρος)
  • 50 γραμμάρια σαρδέλες κονσέρβας ψιλοκομμένες
  • 2-3 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια λεπτά μακαρόνια
  • 5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη καλά ξεπλυμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.

2.Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο, σε δυνατή φωτιά. Μόλις μαραθεί, προσθέτετε τις σαρδέλες, την κάπαρη και το κρασί και συνεχίζετε για ένα λεπτό το σοτάρισμα.

3.Προσθέτετε τις ντομάτες και σοτάρετε για άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτετε στο τηγάνι τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό από τα μακαρόνια που βράζουν και μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνετε τον τόνο θρυματισμένο σε μεγάλες μπουκιές. Ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα δυο λεπτά.

4.Ρίχνετε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, δεν χρειάζεται να τα σουρώσετε και ανακατεύετε καλά, να πάει παντού η σάλτσα.

5.Μόλις δέσει, ρίχνετε μαϊντανό, πιπέρι και σερβίρετε.

TIP:  Για όσους αγαπούν την κρέμα γάλακτος στα ζυμαρικά μπορούν να προσθέσουν στο τέλος 4-5 κουταλιές της σούπας. Η σάλτσα γίνεται έτσι πιο ροζέ, πιο βελούδινη και αποκτά πιο ήπια γεύση.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑