ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Σάββατο 16th, Φεβρουάριος 2019 / 21:38 Εχει γραφτεί απο
ΔΡΟΣΕΡΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Μια σαλάτα πολύχρωμη, υγιεινή που τρώγεται όλες τις ώρες. Τα πολλά λαχανικά και η δροσερή της γεύση είναι το χαρακτηριστικό αυτής της συνταγής.

      ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά (βίδες) ολικής άλεσης
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μυλόξυδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινες πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

       ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Bράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα σουρώνετε.
  2. Χτυπάτε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το μυλόξύδο, το σκόρδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει το μείγμα λείο και στη συνέχεια ρίχνετε μέσα τα ζυμαρικά.
  3. Προσθέτετε τα ντοματίνια, τις κόκκινες πιπεριές, τα καρότα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τις μαύρες ελιές, το φρέσκο βασιλικό και ανακατεύετε.
  4. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι και σερβίρετε.

 

     ΚΑΛΗ  ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑