ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTO BELLO ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Πέμπτη 13th, Ιούλιος 2017 / 09:33 Εχει γραφτεί απο
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ PORTO BELLO ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Ένα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο με πολύ λίγες θερμίδες.

 ΥΛΙΚΑ

  • 450 γραμμάρια κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο, ζεματισμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ¾ φλιτζάνι τυρί ρικότα τριμμένο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλα μανιτάρια portobellο
  • ½ φλιτζάνι καυτερή κόκκινη σάλτσα
  • ½ φλιτζάνι μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Προθερμένετε το φούρνο στους 200°C.

2.Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.

3.Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για 3-4 λεπτά.

4.Προσθέτετε το σπανάκι και σόταρε για ένα λεπτό ακόμα.

5.Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτετε τη ρίκοτα, το αυγό και ανακατεύετε καλά. Πρόσθετετε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το βασιλικό και ανακατεύετε.

6.Γεμίζετε τα μανιτάρια με το μείγμα που μόλις φτιάξατε, βάζετε λίγη καυτερή σάλτσα και στην κορυφή τοποθετείτε την μοτσαρέλα.

7.Ψήνετε για 20-25 λεπτά.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑