Αν η γεύση του κοτόπουλου σας φαίνεται επίπεδη ή η υφή του είναι πολύ στεγνή, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μια συνταγή για να το απογειώσετε. Με ένα απλό μαρινάρισμα, θα προσθέσετε γεύση και θα ικανοποιήσετε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμμάρια
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 4 κουταλιές της σούπας χυμός από ένα λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
- Αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Ανακατεύετε τα υλικά και τα βάζετε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων.
- Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και αφού κλείσετε τη σακούλα, την μαλάζετε με τα χέρια σας έτσι ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κοτόπουλο.
- Την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και ανά ώρα την αναποδογυρίζετε για να πάει η μαρινάδα και στις δύο πλευρές
- Ψήνετε καλά το κοτόπουλο (κατά προτίμηση το στήθος) στο φούρνο. Μπορείτε με ένα πινέλο, να περνάτε το στήθος του κοτόπουλου ενώ ψήνεται.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#μαριναρισμένο#κοτόπουλο#στο#φούρνο#