ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τετάρτη 29th, Δεκέμβριος 2021 / 13:24 Εχει γραφτεί απο
ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Αν η γεύση του κοτόπουλου σας φαίνεται επίπεδη ή η υφή του είναι πολύ στεγνή, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μια συνταγή για να το απογειώσετε. Με ένα απλό μαρινάρισμα, θα προσθέσετε γεύση και θα ικανοποιήσετε και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!

     ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο γύρω στα 1.800 γραμμάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι βαλσάμικο
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμός από ένα λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
  • Αλάτι

 

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
  2. Ανακατεύετε τα υλικά και τα βάζετε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων.
  3. Βάζετε μέσα το κοτόπουλο και αφού κλείσετε τη σακούλα, την μαλάζετε με τα χέρια σας έτσι ώστε η μαρινάδα να πάει σε όλο το κοτόπουλο.
  4. Την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες και ανά ώρα την αναποδογυρίζετε για να πάει η μαρινάδα και στις δύο πλευρές
  5. Ψήνετε καλά το κοτόπουλο (κατά προτίμηση το στήθος) στο φούρνο. Μπορείτε με ένα πινέλο, να περνάτε το στήθος του κοτόπουλου ενώ ψήνεται.

     

    ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑