ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Τρίτη 28th, Μάιος 2019 / 17:04 Εχει γραφτεί απο
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μελιτζάνες παπουτσάκια με γιαούρτι ένα καλοκαιρινό φαγητό! Μια παραλλαγή του πατροπαράδοτου φαγητού, τα παπουτσάκια μελιτζάνας με την κλασική μπεσαμέλ την οποία αντικαθιστούμε με ελαφρύ δροσερό γιαούρτι.

 ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες
  • ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • ½ κιλό φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι με χαμηλά λιπαρά τριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • ½ ξύλο κανέλας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση χωρίς να κόψετε τα κοτσάνια τoυς. Χαράζετε την ψίχα τους δημιουργώντας ρόμβους, τις αλατίζετε αρκετά και τις αφήνετε για 10 λεπτά. Τις ξεπλένετε καλά. Κόβετε με μαχαιράκι λίγη ποσότητα από τη ψίχα τους “σκάβοντάς” τες και το αφήνετε στην άκρη.

2.Τις στεγνώνετε και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί. Με ένα πινέλο τις αλείφετε με το μισό ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, θυμάρι και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

3.Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσουν οι μελιτζάνες, με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζετε την ψίχα των ψημένων μελιτζανών για να δημιουργήσετε κοιλότητες.

4.Σωτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το ξύλο κανέλας, λίγο αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό. Αφήνετε τον κιμά να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.

5.Γεμίζετε τις μελιτζάνες αλλά αφήνοντας χώρο και για το γιαούρτι. Σκεπάζετε τον κιμά με το γιαούρτι και πασπαλίστε με τυρί και φρυγανιά.

6.Τέλος, ψήνετε τα παπουτσάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

 

TIP: Σε περίπτωση νηστείας αντί για κρέας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑