ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Δευτέρα 20th, Φεβρουάριος 2017 / 19:01 Εχει γραφτεί απο
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ

Η υψηλή περιεκτικότητα της μελιτζάνας σε φυτικές ίνες βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας και ταυτόχρονα εμποδίζει τη δημιουργία αιμορροΐδων και κολίτιδας.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιλότο άπαχο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 3 μέτριες μελιτζάνες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο (το άσπρο μέρος από το σέλινο)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένετε καλά το λαχανικά και τα ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια.

2.Στη συνέχεια, πλένετε το κρέας, το στραγγίζετε καλά για να φύγουν τα περισσότερα υγρά και ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα δυο κουταλιές της σούπας λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει λίγο.

4.Το αφαιρείτε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και προσθέτοντας άλλες δυο κουταλιές λάδι σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την πιπεριά.

5. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα και αυτά με την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο λάδι σοτάρετε για άλλα πέντε λεπτά τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, το καρότο και το σέλινο.

6.Τέλος, τα βάζετε όλα μαζί σε κατσαρόλα που δεν χρειάζεται νερό και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό.

7.Ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 20 με 30 λεπτά με προσοχή γιατί δεν χρησιμοποιείτε νερό.

TIP:  Αν δεν έχετε ειδικό σκεύος προσθέτετε την ανάλογη ποσότητα νερού.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑