ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Σάββατο 20th, Ιούλιος 2019 / 17:44 Εχει γραφτεί απο
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ, ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Μελιτζάνες!!! Αγαπημένο λαχανικό, τρώγονται όπως και να είναι μαγειρεμένες!!! Ένα εύκολο και ελαφρύ πιάτο, γεμάτο βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που κάθε μερίδα του σας δίνει ελάχιστες θερμίδες, αν ακολουθήσετε τον υγιεινό τρόπο ψησίματος της μελιτζάνας.
     

      ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 500 γραμμάρια κεφαλοτύρι με χαμηλά λιπαρά
  • 3 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Κόβετε τις μελιτζάνες κατά μήκος στη μέση και τις ξεπικρίζετε σε αλατισμένο νερό. Έπειτα, τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
  2. Τις τοποθετείτε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω σε ένα ταψί, τις αλατίζετε και τις ραντίζετε με το ελαιόλαδο στο οποίο μέσα έχετε ανακατέψει το σκόρδο πολτοποιημένο.
  3. Τις ψήνετε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200°C.
  4. Βγάζετε τις μελιτζάνες και στρώνετε από πάνω τους το τυρί σε λεπτές φέτες. Πάνω από το τυρί βάζετε τις ροδέλες ντομάτας, τη φρέσκια ρίγανη, το φρέσκο βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τέλος, απλώνετε το γιαούρτι.
  5. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο στους 200°C  για άλλα 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑