ΜΙΣΟΚΟΦΤΗ ΣΥΜΗΣ (ΜΕ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ)

Τρίτη 13th, Ιούνιος 2017 / 22:18 Εχει γραφτεί απο
ΜΙΣΟΚΟΦΤΗ ΣΥΜΗΣ (ΜΕ ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ)

Καλοκαίρι στη Σύμη χωρίς μισοκοφτή δε γίνεται! Η μισοκοφτή είναι μια απαλή κρέμα που μοιάζει πολύ με την μουσταλευριά αλλά γίνεται με χυμό από ώριμα κατακόκκινα φραγκόσυκα. Το φραγκόσυκο είναι ένα φρούτο με αρκετές ευεργετικές ιδιότητες και με πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη  C  αλλά και σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ειδικά μαγνήσιο. Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησα από τη Συμιακιά μητέρα μου, Ειρήνη, τη συνταγή.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά ώριμα φραγκόσυκα
  • 7 φλιτζάνια νερό
  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ
  • 2 γαρίφαλα κοπανισμένα
  • Κανέλα κεϋλάνης για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • Λίγα καρύδια χοντροκομμένα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένετε σε τρυπητό σκεύος τα φραγκόσυκα με άφθονο νερό για να φύγουν τα πολλά αγκάθια. Κόβετε τις άκρες τους, τα χαράζετε οριζόντια και τα καθαρίζετε.

2.Βράζετε καλά τα φραγκόσυκα σε μπόλικο νερό, που να τα σκεπάζει. Μόλις βράσουν τα βάζετε σε ένα τρυπητό και τα πολτοποιείτε. Περνάτε το ζωμό από ένα λεπτό τουλουπάνι.

3.Αδειάζετε τον φιλτραρισμένο ζωμό σε μια κατσαρόλα.

4.Διαλύετε το κορν φλάουρ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και το κορν φλάουρ.

5.Υπολογίζετε ότι για κάθε 7 φλιτζάνια ζωμό θέλετε 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ.

6.Ανακατεύετε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.

7.Μοιράζετε την κρέμα σε μικρά μπολ.

8.Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και καρύδια.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!

 

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑