ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Δευτέρα 04th, Νοέμβριος 2019 / 10:15 Εχει γραφτεί απο
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Τρυφερό και ζουμερό μοσχαράκι σιγομαγειρεμένο στην κατσαρόλα μαζί με φρέσκα φασολάκια. Ένα «μαμαδίστικο» φαγητό για να ξεκινήσει η εβδομάδα καλά!!!

      

     ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μοσχαράκι σπάλα ή ελιά ή ποντίκι κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 1 κιλό φρέσκα φασολάκια
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 μέτρια καρότα ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού
  • 1 μικρή πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

      ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κρέας και το αφήνετε στην άκρη.
  2. Καθαρίζετε, πλένετε και ζεματίζετε τα φασολάκια για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Τα αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πάρα πολύ καλά.
  3. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα και σοτάρετε γρήγορα τα φασολάκια μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα. Τα βγάζετε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.
  4. Στο ίδιο ελαιόλαδο τσιγαρίζετε το κρέας καλά να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.  Ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζετε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι καυτό νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύετε για 45 λεπτά.
  5. Προσθέτετε την ντομάτα και το καρότο και ανακατεύετε το φαγητό  2-3 λεπτά να μαραθεί το καρότο. Αλατοπιπερώνετε και σιγομαγειρεύετε για άλλα 45 λεπτά.
  6. Ρίχνετε τα φασολάκια και τον μαϊντανό και μαγειρεύετε 8 λεπτά.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε το φαγητό να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
  8. Σερβίρετε συνοδευτικά με φρέσκο ψωμί και τυρί φέτα.

    

TIP: Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φασολάκια, μην τα προσθέσετε μαζί με την ντομάτα, αλλά αφήστε να πάρει βράση, και περιμένετε 10 περίπου λεπτά πριν τα προσθέσετε.Ο λόγος είναι  πως τα κατεψυγμένα φασολάκια είναι πιο «ταλαιπωρημένα» και θέλουν λιγότερο χρόνο για να βράσουν.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑