ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Τετάρτη 09th, Οκτώβριος 2019 / 11:38 Εχει γραφτεί απο
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού. Συνοδέψτε το με πουρέ ή ρύζι και απολαύστε το ως επίσημο γεύμα ή δείπνο. Μια συνταγή που παρ’ όλο που είναι πανεύκολη στη παρασκευή της δεν υστερεί σε τίποτα από γεύση και πρέπει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.

       ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραμμάρια μοσχάρι νουά κομμένο σε μπουκίτσες
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κεσεδάκι στραγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 

  1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του μοσχαριού.
  3. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνετε τα μανιτάρια. Σιγοψήνετε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνετε με το κρασί.
  4. Προσθέτετε τη μουστάρδα και την ντομάτα και περιμένετε λίγο να μειωθούν τα υγρά.
  5. Στη συνέχεια προσθέτετε περίπου 2 φλιτζάνια νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι. Σιγοβράζετε έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας, προσθέτοντας εφόσον χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.
  6. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο ανοίγετε το καπάκι, ρίχνετε την πιπεριά και βράζετε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε ελαφρά.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑