Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού. Συνοδέψτε το με πουρέ ή ρύζι και απολαύστε το ως επίσημο γεύμα ή δείπνο. Μια συνταγή που παρ’ όλο που είναι πανεύκολη στη παρασκευή της δεν υστερεί σε τίποτα από γεύση και πρέπει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.
ΥΛΙΚΑ
- 800 γραμμάρια μοσχάρι νουά κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγιστό με χαμηλά λιπαρά
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
- 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
- Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα τηγάνι αφού κάψει καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του μοσχαριού.
- Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνετε τα μανιτάρια.
- Σιγοψήνετε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα και την ντομάτα και περιμένετε λίγο να μειωθούν τα υγρά.
- Στη συνέχεια προσθέτετε περίπου 2 φλιτζάνια νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
- Σιγοβράζετε έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας, προσθέτοντας εφόσον χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.
- Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο ανοίγετε το καπάκι, ρίχνετε την πιπεριά και βράζετε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε ελαφρά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!
#μοσχαράκι#με#μανιτάρια#και#σάλτσα#γιαουρτιού#