ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Τετάρτη 09th, Οκτώβριος 2019 / 11:38 Εχει γραφτεί απο
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια σε πεντανόστιμη σάλτσα γιαουρτιού. Συνοδέψτε το με πουρέ ή ρύζι και απολαύστε το ως επίσημο γεύμα ή δείπνο. Μια συνταγή που παρ’ όλο που είναι πανεύκολη στη παρασκευή της δεν υστερεί σε τίποτα από γεύση και πρέπει σίγουρα να τη δοκιμάσετε.

       ΥΛΙΚΑ

  • 800 γραμμάρια μοσχάρι νουά κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγιστό με χαμηλά λιπαρά
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια λευκά κομμένα σε τέταρτα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 

  1. Βγάζετε το κρέας από το ψυγείο 1 ώρα πριν το μαγειρέψετε να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Σε ένα τηγάνι αφού κάψει καλά προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μπουκίτσες του μοσχαριού.
  3. Προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι και αφού μαλακώσει ρίχνετε τα μανιτάρια.
  4. Σιγοψήνετε μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά και μετά σβήνετε με το κρασί.
  5. Προσθέτετε τη μουστάρδα και την ντομάτα και περιμένετε λίγο να μειωθούν τα υγρά.
  6. Στη συνέχεια προσθέτετε περίπου 2 φλιτζάνια νερό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
  7. Σιγοβράζετε έως ότου μαλακώσει καλά το κρέας, προσθέτοντας εφόσον χρειάζεται νερό κατά διαστήματα.
  8. Όταν το κρέας είναι σχεδόν ψημένο ανοίγετε το καπάκι, ρίχνετε την πιπεριά και βράζετε λίγο ακόμη μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Αποσύρετε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει να κοχλάζει προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε ελαφρά.

 

      ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

ΜΟΡΑΡΗΣ Κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ M.Sc ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Ειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑