ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

Πέμπτη 05th, Σεπτέμβριος 2019 / 19:15 Εχει γραφτεί απο
ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΟΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ

   Μοσχαράκι ρολό, γεμιστό με τυρί και πιπεριές, σιγομαγειρεμένο για ώρες μέσα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

 

   ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από σπάλα)
  • 300 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μπαστούνια
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

 

     ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη να ανοίξει τη σπάλα σε παραλληλόγραμμο κομμάτι.
  2. Ανακατεύετε αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι μέσα σ’ ένα μπολ. Κόβετε το σκόρδο σε μακρόστενα κομμάτια και τα βουτάτε στο αλατοπίπερο.
  3. Με κοφτερό μαχαίρι κάνετε μερικές τρύπες στο κρέας και τις γεμίζετε με τα κομμάτια του σκόρδου.
  4. Αλείφετε το κρέας και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνετε.
  5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C.
  6. Τοποθετείτε μια σειρά κομμάτια τυριού και πιπεριές πράσινες και κόκκινες στη μια άκρη του κρέατος, κατά μήκος. Αρχίζετε να τυλίγετε το κρέας σαν ρολό κλείνοντας μέσα τα υλικά της γέμισης. Συνεχίζετε με δεύτερη σειρά τυριού και πιπεριών. Το τυλίγετε ξανά. Επαναλαμβάνετε μέχρι να φτιάξετε ένα ολοκληρωμένο ρολό.
  7. Το δένετε με σπάγγο ψησίματος και το τυλίγετε σε δύο λαδόκολλες φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και οι πλαϊνές άκρες του ρολού. Έπειτα το τυλίγετε όλο μαζί σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζετε το ρολό σε ταψάκι και το ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
  8. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 3 ώρες ακόμα.
  9. Τέλος, το ξετυλίγετε και το σερβίρετε μαζί με το ζουμάκι του που μοσχοβολά κόβοντας σε φέτες.

 

TIP: Μπορείτε να το συνοδεύσετε με τηγανητές πατάτες που πρώτα θα βράσετε λίγο. Με αυτό τον τρόπο θα γίνουν τραγανές απέξω, μαλακές από μέσα και δεν θα ρουφήξουν πολύ ελαιόλαδο στο τηγάνισμα.

 

     ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!

 

Εμμανουήλ Κ. Μοράρη

Σχετικα με τον συντάκτη

Εμμανουήλ Μοράρης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Απόφοιτος του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης με ειδικεύσεις στα αντικείμενα: Διατροφή και εγκυμοσύνη, Διατροφή και αθλητισμός.

Δείτει ολα τα αρθρα απο Εμμανουήλ Κ. Μοράρη
To top ↑